İSTANBUL, 30 Nisan () - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank'ın 2014 yılının ilk üç aylık döneminde konsolide net kârının 661 milyon lira olduğunu açıkladı.

İlk çeyrekte elde edilen kârlılık ve sağlıklı aktif kalitesinin de memnun edici olduğunu vurgulayan Binbaşgil, “Bankamız 2014 yılının ilk 3 ayında 849 milyon lira brüt kâr elde etti. Brüt kârı üzerinden 188 milyon TL vergi karşılığı ayıran Akbank’ın konsolide net kârı 661 milyon lira oldu” dedi ve ekledi:

"Birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi, ülkemizde de 2014’ün ilk çeyreği faiz ve kur gibi başlıca finansal göstergelerde volatilitenin yüksek olduğu bir dönem oldu. Mart’tan itibaren de ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. İlk çeyrekteki olumsuz piyasa koşullarına rağmen geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla aktiflerimizi büyüterek 200 milyar liranın üstüne çıkardık. Ayrıca aynı dönemde, nakdi ve gayrinakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği yaklaşık 150 milyar liraya yükselttik” dedi.

Binbaşgil, şirketlerin daha da büyümesine katkı sağlamak için kredileriyle reel sektöre sağladıkları desteği 77 milyar TL’nin üstüne çıkardıklarını söyledi.

Son dönemde global ekonomideki dalganmalara rağmen sendikasyon kredilerini yüzde 100’ün üzerinde bir taleple yenilediklerini hatırlatan Binbaşgil, “Mart ayında yaklaşık 1.4 milyar dolarlık yılın ilk sendikasyon kredisini aldık. Sendikasyonlardaki uzmanlığımızı birkez daha tekrarlayarak geçen seneki kredimizi başarı ile yeniledik. Uluslararası piyasalardaki dalgalanmaların sendikasyon piyasasındaki maliyetlere yansımasını da çok kısıtlı tutarak önemli bir başarıya imza attık” dedi.

Türkiye’nin ihracat odaklı büyümesine ve istihdamına önemli katkı sağlayan reel sektöre ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Binbaşgil, “Geçtiğimiz bir yıl içinde müşteri ziyaretleri için yaklaşık 30 farklı ile gittik. Müşterilerimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını daha da iyi anlamak, onlara birebir destek olmak için ülkenin dört bir tarafında onlarla bir araya gelmeyi sürdürüyoruz" dedi.