İSTANBUL, 10 Temmuz () - AKBANK, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) alanında değerlendirme kuruluşu Gartner'dan üçüncü kez "mükemmellik" ödülünü kazanan ilk Türk bankası oldu. Gartner tarafından verilen "2014 CRM Excellence" (Müşteri İlişkileri Yönetiminde Mükemmellik) ödülleri Amerika Birleşik Devletleri’nin Orlando kentinde düzenlenen Müşteri Stratejileri ve Teknolojileri Zirvesi'nde sahiplerini buldu.

Müşteri ilişkileri yönetimi alanının Oscar’ı olarak da tanımlanan ödüle, "Müşteri Bazlı Fiyatlama" yaklaşımı ile Akbank layık görüldü. Gartner değerlendirmeleri sonucunda, Gartner CRM Excellence ödülünü 2011 yılında "Marketing" (Pazarlama) alanında alan Akbank, 2013 yılında "Customer Analytics" (Müşteri Analizi) kategorisinde EMEA / APAC bölgesinde bu ödülü kazandı. Akbank, bu yıl da ödülü üçüncü kez alarak, Gartner’dan üç ayrı kategoride mükemmellik ödülüne layık görülen Türkiye’den ilk ve tek banka ünvanına da sahip oldu.

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, Akbank’ın bu ödül ile çok önemli bir başarıya imza attığını ve uluslararası alanda büyük bir prestij kazandığını vurguladı. Oğuz, "Uluslararası platformlarda da ilgi çeken başarılı uygulamalarımızla kazandığımız bu ödülleri ülkemize getirmiş olmaktan gurur duyuyoruzö dedi ve ekledi:

"CRM sistemimiz ile başladığımız ödül serüveni hız kesmeden devam ediyor. Bu ödülü üçüncü kez kazanmamız bir tesadüf değil. Akbank olarak, müşteri odaklı projelere katma değer yaratan çözümler geliştirmek için büyük bir enerjiyle çalışıyoruz. Kalıcı Liderlik vizyonumuz ile yürüttüğümüz çalışmalarımız doğrultusunda her geçen yıl yükselen bir kalite ile uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz. Müşteri ilişkileri yönetimi için geliştirdiğimiz altyapı ve kanallar, müşterilerimizin beklentilerini daha da iyi anlamamızı ve daha etkin hizmet sunmamızı sağlıyor."

(FOTOĞRAFLI)