AHİLER Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı Kırıkkale'de yapılan toplantıyla tanıtıldı. Toplam bütçesi 10 milyon TL olarak açıklanan program kapsamında alt bölgelerde gelişimi ön görülen sektörler arasında katma değer ve rekabetçiliğin artırılması hedeflendi.
AHİKA'nın 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında ilan ettiği sektörel rekabet edebilirlik mali destek programının tanıtımı İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Destek programı hakkında KOBİ temsilcilerine bilgiler veren AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, şöyle konuştu:
"2014 yılı Mali Destek Programı, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan; Sektörel Rekabet Edebilirlik konu başlığında ilan edildi. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı ise toplam 10 milyon TL olarak açıklandı. Bu programla alt bölgelerde gelişimi öngörülen sektörlerin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi yoluyla yaratılan katma değerin ve rekabetçiliğin artırılmasını hedefliyoruz."
Tanıtım toplantısına katılan Vali Ali Kolat ise proje sayısının artırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Kolat, kalkınma ajanslarının asıl amacının bölgedeki  gelişmişlik oranını dengelelek olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Amacımız geri olan şehirleri, ileri, gelişmiş şehirlere ulaştırabilmek. Ama her nedense  bunu bir türlü aşamadık. Sivas Valiliğim döneminde Orta Anadolu'ya ortalama 18 milyon gelirdi. 10 milyonunu Kayseri, 4.5 milyonunu Sivas, 3.5 milyonunu da Yozgat alırdı. İnşallah biz bu 3.5 milyon ile Yozgat'ı Kayseri'ye yetiştiririz. Halbuki bunun tam tersi olması lazım. Kanunun da amacı böyle. Kalkınma Bakanlığına da 'Gelin şu yönetmeliği düzeltin. Az gelişmiş illere daha fazla verilmesinden de öte hiç olmazsa gelen parayı pay edin bari' dedi. Onun için burada bu hala düzeltilemedi."