TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen 'Doğu Afrika Ticaret Köprüsü' toplantısı Gaziantep'te başladı. 11 Afrika ülkesinden 132 işadamının katıldığı toplantıda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "Güneydoğulu işadamlarımızın 350 milyon nüfus ve 350 milyar dolar milli gelirin olduğu Afrika'ya açılmalarını istiyoruz" dedi.
TUSKON tarafından Gaziantep'te düzenlenen 'Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü' toplantısı başladı. Gaziantep ve bölge illerinden gelen işadamları ile 11 Afrika ülkesinden 132 işadamının katıldığı toplantıda konfederasyon olarak çalışmalarını anlatan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "Bugün Doğu Afrika'dan 11 ülkeden 132 işadamını Türkiye'de ağırlıyoruz. Herkesin tahmin ettiği gibi İstanbul'da değil, bu sefer, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi merkezi Gaziantep'te ağırlıyoruz. Burada ikili iş görüşmeleri ve stant ziyaretleri ile ticari ilişkilerin başlangıcı ve güçlenmesini sağlayacağız. Bölgedeki işadamı ve sanayicilerimiz ürünlerini getirmiş ve Afrikalılara satmak için heyecanla teşhir ediyorlar. Bu Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne verilmiş en büyük somut destek" diye konuştu.
Doğu Afrika'nın 350 milyon nüfusunun olduğuna ve 350 milyar dolarlık bir milli gelirlerinin bulunduğuna dikkat çeken Meral, "Bu, yabana atılacak bir meblağ değil. Biz burada bu insanları ağırlayarak; Türkiye'nin Afrika'ya son 8 yılda TUSKON programlarıyla 4,5 kat artan ihracatı 10 kata çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte Güneydoğulu işadamlarımızı Afrika'ya götürerek orada ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından etkinlik kapsamında 30 stantta bulunan ürünler sergilendi, Güneydoğu ve Afrikalı işadamları ikili görüşmeler yaptı.