ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, üyelerinin ihracata yönelmelerini hedeflediklerini, bu amaçla uygulamaya konulan Meslek Grupları Destek Programı'nın kent ekonomisine büyük yarar sağlayacağını söyledi. 
ATO'nun aylık olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak Başkanlığı'nda gerçekleşti. Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 2014'ün Adana Ticaret Odası'nın 120'nci kuruluş yıldönümü olduğunu anımsatarak, yıl süresince yapılacak çalışmalara değindi. Menevşe, Adana'nın tanıtımı ve üyelerin yurt dışına açılımlarına ağırlık verileceğini vurguladı. 2014 yılında uygulanmak üzere hazırlanan Meslek Grupları Destek Programı çerçevesinde, tüm sektörlere yurtdışı fuar desteği sağlandığını ifade eden Menevşe şöyle konuştu:
"Her meslek grubundan oluşturulan heyetlerin sektörleriyle ilgili fuar ve benzeri organizasyonlara katılarak ihracat yapma olanaklarını araştırmalarını teşvik edeceğiz. Projemizin Adana ekonomisine olumlu yansımalarının kısa sürede kendini göstereceğine inanıyorum. Odamız üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin artırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurt dışı pazarlarda daha etkin ve aktif pay almalarının sağlanması amacıyla, üyelerimize Oda bütçesinde gösterilen azami sınırlar içinde ödenek ve finansman desteği sunulacaktır. Şubat ayında yürürlüğe giren desteğin ana unsurlarını yurt içi ve yurt dışı iş ve inceleme gezileri ile yurt içi ve yurt dışı fuar katılım destekleri oluşturuyor. Yur tiçi fuarlara katılımda üye başına 9 metrekare, yurt dışı fuarlara katılımda ise 9 metrekareye kadarki stand bedelinin yüzde 30'u ve maksimum 2 bin ABD doları stand ücreti ödenecektir."