TÜRKİYE'de buğday üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun karşılandığı Çukurova Bölgesi’nde kuraklık tehlikesi nedeniyle çiftçileler peş peşe yağmur duasına çıkmaya başladı.
Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı 20 köyde bulunan çiftçiler, Kütüklü Köyü'ndeki Cabbar Dede Türbesi önünde bir araya geldi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1000 kadar köylü, koyunlar kesti. Köylüler, kestikleri koyunun etiyle kazanlarla yemek pişirip yedikten sonra yağmur yağması için topluca dua etti.
Çiftçiler, 2 aydan bu yana bölgeye yeterli yağış düşmediğini, bu nedenle kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen yeterli yağmur olmaması nedeniyle buğday ekili arazilerin zarar gördüğünü anlatan köylüler, yıllardan bu yana Aralık ayında bu kadar az yağış düştüğünü görmediklerini son çare olarak yağmur duası yaptıklarını anlattı.
Çevrede köylerdeki çiftçiler de ürünlerinin kurumaması için yağmurlama sistemiyle ekili tarlalarını kış mevsiminde sulamak zorunda kaldıklarını söyledi.