Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde örtü altında karpuz yetiştiriciliği başladı. 15 gün içerisinde hasat edilmesi beklenen karpuz, Adana ve Diyarbakır karpuzuna rakip oldu.
Kurtuluş Mahallesi'nde 2 dönümlük arazide örtü altında karpuzu üretimi yapan çiftçi 24 yaşındaki Mithat Erdem, karpuzdan umutlu olduklarını söyledi. Bu yıl ilk defa örtü altında karpuz üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Erdem, "Ürünümüzü 15 gün içerisinde hasat etmeyi planlamaktayız. Bu yıl 1.5 veya 2 lira gibi bir fiyattan pazara sunacağız. Ürünümüzün ilk olması da bizim için sevindirici bir durum oldu. Daha birçok çeşit ürünleri denemekle birlikte, bu yıl ilk defa karpuzu denedik. İnşallah mutlu bir sona ulaşırız. Örtü altında yetiştirdiğimiz ürünler bununla kalmayacak ve daha birçok üründe ilk olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Silifke'de ilk defa örtü altında yapılan karpuz üretimi ile Adana ve Diyarbakır'a da rakip çıktıklarını ifade eden Erdem, "Karpuz denince akla Adana ve Diyarbakır geliyor. Ancak son yıllarda ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla ekilen örtü altı karpuzlar, hasat edilmeye başlanmasıyla birlikte tezgahtaki yerlerini alacak. Örtü altındaki karpuzumuzun tadına bakan bir daha yemek isteyecek" dedi.

MO(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)