İSTANBUL, 26 Mayıs () - ABD Türkiye'den ithal ettiği dikdörtgen kutu profile telafi edici vergi uygulamaya devam edecek.

ABD, ince etli dikdörtgen kutu profil ithalatına uygulanan antidamping vergisine ilişkin idari incelemenin nihai sonuçlarını açıkladı. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun yaptığı oylamanın sonuçlarına göre, ABD 2008 yılından bu yana uyguladığı anti damping vergisi uygulamaya devam edecek.

Karar, Türkiye'nin yanı sıra Çin, Güney Kore ve Meksika'dan itha edilen ince etli dikdörtgen kutu profil boruları da kapsıyor. Kararda, anti damping ve telafi edici verginin öngörülebilir bir süre daha uygulanmasının, doğabilecek zararları önleyeceği belirtildi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın, uygulanan anti damping ya da telafi edici vergileri her beş yılda bir yeniden araştırmaya tabi tutup, uygulamanın devam edip, etmeyeceğine ilişkin olarak ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nda oylamaya sunması gerekiyor.

Bu çerçevede, Nisan 2013 tarihinde başlatılan araştırma süreci sonucu olarak ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu Temmuz 2013 tarihinde yaptığı oylama ile araştırmanın geniş çaplı yapılması yönünde karar vermişti.

(OSS)