KAYSERİ'de yaklaşık 80 bin üyesi bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 61’inci Olağan Genel Kurulu (Mali Genel Kurul) yapıldı. Genel kurul ardından üyelere, içinde kumanya, Türk Bayrağı, havlu ve şapka bulunan çantalar dağıtıldı.
Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda yapılan Genel Kurul’a, yaklaşık 80 bin üyeli Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, ilçe Ziraat Odaları Başkanları ile Pancar Ekicileri Kooperatifi üyeleri katıldı. 100 ayrı masada delegelerin giriş kartı aldığı genel kurulda konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, katılımcılara teşekkür ederken, "Acınızı, acı, mutluluğunuzu mutluluk edindik. Sizinle üzüldük, sizinle güldük. Emanetinizi omuzladık, bataktan büyük bir başarı ortaya çıkardık. Haksızlık, kayırmacılık gitti, adalet geldi" dedi.
Çıkar çevrelerinin işinin bittiğini çiftçiye gerçek hizmet verildiğini anlatar, "Göz boyama devri bitti, göz açma devri geldi. Artık çiftçinin gözü açıldı"’ diyen Akay, şöyle devam etti:
"Hakkınızı hak etmeyenlere yedirmeyeceğiz. Her sorunla ilgilenip, Allah’ın izni ile çözeceğiz. Fabrikanın imarlı arazileri üzerinde sizleri daire sahibi yapmak istiyoruz. Tarım market kurarak, tüm tarımsal ihtiyaçlarınızı karşılayacak, ürünlerinizi değerlendireceğiz. Bunları yaparken, ahlaklı, dürüst, çalışkan, gayretli, akıllı, zeki, idrakli olacağız."
Hüseyin Akay, Kayseri şeker çiftçisinin daha fazla üretmek, daha fazla kazanmak istediğini de ifade ederek, "Şeker çiftçisi yeni kota istiyor, 2 fabrikada 500 bin ton şeker üretme kapasitemiz var. Düşük kotamızın arttırılmasını, kaptırılan şeker kotamızın geri verilmesini istiyoruz. Şeker pancarının da destekleme kapsamına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ın konuşmasının ardından, Yönetim Kurulu Faaliyetleri ile Bütçesi oylanarak ibra edilerek Genel Kurul tamamlandı.
Kooperatif yönetimi tarafından Genel Kurul’un sona ermesinden sonra katılan üyelere, içerisinde ekmek, domates, kavurma ve meyve suyu bulunan kumanya, Türk Bayrağı, havlu ve şapka bulunan çantalar hediye edildi. Hediyelerini alan kooperatif üyesi çiftçiler de Genel Kurul’un yapıldığı Kadir Has Kongre ve Spor Salonu bahçesinde kumanyalarını yedi.

FOTOĞRAFLI