BURSA'da açılan Burtarım Fuarı'na katılan Sular Tarım Makineleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, kendi tesislerinde ürettiği 530 metre uzunluğundaki sulama hortumunu sergiliyor. 'Türkiye'nin en uzun sulama hortumu' afişiyle sergilenen hortumun fiyatının 66 bin lira olduğu belirtildi.
Sular Tarım Makineleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Burtarım 2013'te açtığı stand ile Şanlıurfa'daki Fabrikaları'nda ürettikleri makineleri sergiliyorlar. Standın önünde  bulunan ve firmanın kendi üretimi olan 530 metre uzunluğundaki sulama hortumunun üzerindeki, 'Türkiye'nin en uzun sulama hortumu' afişi dikkat çekiyor. Firmaları ile ilgili bilgi veren Sular Tarım Makineleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Genel Müdürü Çetin Çamsakız, 220 metre ile 530 metre arası farklı uzunlukta hortum üretebildiklerini ve bunların Fiyatlarının 25 bin ile 66 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. 
MAKİNELERİNİ DE ÜRETİYORLAR
Makine sistemi ile çalışan hortumların sulama makinelerinin şanzımanı ve türbününü de kendilerinin ürettiğini anlatan Çamsakız şunları söyledi:
"Bu ürünlerin hepsi Türkiye'nin her yerinde kapalı sistemlerde, kanallarda, göletlerde, kuyulardan çıkan su ile her türlü ürünü suluyor. Pancar, buğday, ayçiçek, mısır, pamuk patates, yonca havuç, yer fıstığı, soğan, karpuz, domates sulaması yapılabiliyor. Bunları sularken ana makine sabit duruyor. Traktör annemizin makarasını açar gibi hortumu açıyor. Sonra düğmeye basarak su gücü ile çalışıyor. Ekstra enerjiye de ihtiyaç yok. Yüzde 50 enerjiden tasarruf ediyor. Her tarafa eşit ve istediğin miktarda su veriyor. Engebeli arazide, rampada çalışabiliyor."