Yaz aylarının en pahalı ürünlerinin başında limon geliyor. Edirne pazarında limon, fiyatı yüksek olduğu için kilo yerine taneyle satılıyor. Bazı tezgahlarda ise limonun fiyatı 1.25 TL’ye dahi çıkıyor. Pazarcı esnafı, limonun fiyatının yükselmesinin nedenini yaz aylarında buzhanedeki limon stoğunun azalmasına bağlıyor.

Öte yandan Edirne pazarında 1 adet limon ile 5 kiloluk karpuz aynı fiyata satılıyor. Duruma isyan eden karpuz satıcıları karpuzun ucuz olmasından şikayet ediyor.

KİLOYLA SATILMIYOR
Pazarcı Ahmet Yılmaz, limonun çok pahalı olduğunu belirterek, "Tanesini 1 liradan satıyoruz. Mevsim olarak bu dönemde yetişmediği için piyasada çok ürün yok. Bu gelenler de depolardaki ürünler. Müşteriler bize gelip şikayet ediyor. Ancak bizim de yapabilecek bir şeyimiz yok. Kiloyla satmayı zaten bıraktık, kimse kiloyla almıyor. Bizden gelip bir limon alan var. Ama fiyatlar konusunda elimiz kolumuz bağlı. Biz de halden alıyoruz. Yeni ürün çıkana kadar limon fiyatlarında bir düşüş olmaz" dedi.

1 KASA LİMON 100 LİRA
Pazarcı Hüseyin Kalaycı ise limonun tanesini 1 liradan sattığını belirterek, "Vatandaş pahalı buluyor ama yapacak bir şey yok. 1 kasa limonu İstanbul’dan 100 liraya alıyoruz. İçinden 16 kilo limon çıkıyor. Bu dönemlerde limon fiyatları hep artar ancak bu sene daha da büyük bir artış oldu. Yeni mahsul çıkınca fiyatlar düşüşe geçecek" ifadelerine yer verdi.

5 KİLOLUK KARPUZ 1 TL
Karaağaçlı karpuz üreticisi Rahmi Koç ise, karpuzun ucuz olmasından şikayet ederek, "Fiyatlar çok düşük. 4-5 kiloluk bir karpuzu 1 liradan satıyoruz. 1 tane limon da 1 lira, büyük karpuz da 1 lira. Bu fiyatlar bizi kurtarmıyor ama tarlada çürüyüp kalacağına vatandaşa sunuyoruz. Hayvanlara vereceğimize insanlara ucuz fiyattan sunuyoruz. İşte görüyorsunuz kocaman karpuz da 1 lira, küçücük limon da 1 lira" dedi.