Dünya Bankası bünyesinde bulunan ICSID'nin, Türkiye lehine karar vermesinin ardından Libananco dosyasını Stockholm mahkemesine taşıyan Cem Uzan'ın hayalleri boşa çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cem Uzan tarafından Stockholm Ticaret Odası'ndaki tahkim merkezinde Türkiye aleyhine açılan 2.5 milyar euroluk tazminat davasını kazandı. Hakem Heyeti, Cem Uzan'ın tazminat talebini reddetti.

BİR KEZ DAHA KAYBETTİ

Cem Uzan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2003 yılında el konulan ÇEAŞ ve Kepez dosyasını, Stockholm Ticaret Odası'ndaki tahkim merkezine taşımıştı. Uzan, her iki şirkete el konulması nedeniyle 10 yıllık dönemde 2.5 milyar euroluk zarara uğradığını öne sürerek, Türkiye'den tazminat talebinde bulunmuştu. Uzan'ın dava önce açtığı Libananco davası da lehte sonuçlanmıştı. Türkiye, 23.5 milyar dolarlık dünyanın en büyük tazminat davalarından birini kazanmıştı.

ALBAYRAK: HAKLILIĞIMIZI GÖSTERDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Kararda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Ülkemizin çıkarlarını her platformda savunmaya devam edeceğiz. Karar, Türkiye'nin tezlerinin ve bakanlığımızın haklılığını bir kez daha göstermiştir" dedi.