DÜNYA deri sektörünün önemli isimleri TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek İstanbul Deri Fuarı'nda (IDF) buluşacak. Açılışını Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı'nın yapacağı fuar ‘Art Meets Leather’ (Deri sanatla buluşuyor) konseptiyle gerçekleşecek.
Dünyadaki en önemli deri sektörü buluşmalarından İDF 2013 8. İstanbul Deri Fuarı, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ev sahipliğinde 21–23 Kasım tarihlerinde  TÜYAP Fuar Merkezi'nde 22 ülkeden 309 katılımcıyla kapılarını açacak.
“Art Meets Leather” projesi kapsamında Turkiye’de bir ilk olarak çağdaş sanatın önemli isimleri; Lolita Asil’ in “Evrensel” deri tablosu, Suzy Hug Levy’ nin “Derilim” deri tablo ve heykelleri ve heykeltıraş Yücel Kale’ nin deriden heykeli “Flora” ile özel olarak İDF 2013 için hazırladıkları eserleriyle fuarda yerlerini alacak. 
“Unlimited Leather” temasıyla hazırlanan Fashion Show’da ise Uğurkan Erez'in koreografisiyle Mefi, Adamo by Siren Ertan, Armando Diaz, Rafaello, Temer, Violenzia ve Studio Vogue markaları en yeni koleksiyonlarıyla her gün saat 14.00' te izlenebilecek. IDF 2013 bünyesinde 22 Kasım Cuma günü saat 11.00'de Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton'un moderatörlüğünde Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) Başkanı Erdal Matraş, Kreatif Danışman ve Moda Editörü Ece Sükan, İtalyan Moda Basını’ nın ünlü ismi İtalyan Vogue Uomo Genel Yayın Yönetmeni Gianluca Cantaro gibi isimlerin katılımıyla "Made in Turkey & Made in Italy, Pazarda Sinerji İmkânları; Deri + Yaratıcılık = Lüks" paneli gerçekleşecek.