İstanbul Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, Bursa’nın İnegöl ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002, 2003 yıllarında 350 milyon dolar ihracat yapan mobilya sektörünün, 2016’da 2 milyar 600 milyon doların üzerinde dış satım gerçekleştirdiğini söyledi.

Güleç, bu başarının dünya pazarlarından daha fazla pay alarak sağlandığını vurgulayarak “Son 15 yılda dünya mobilya ihracat sıralamasında 23. sıradan 12. sıraya yükseldik. Geriye baktığımızda İsveç, İspanya gibi ülkeler var. Hedefimiz, 2023 yılında dünyada ilk 5 mobilya ihracatçı ülkesi içinde yer almak.” diye konuştu.


Mobilya sektörünün, eskiden ihracatının yüzde 60’ını Irak ve Libya’ya yaptığını, şimdi ise pazarı tüm dünya olarak kabul ettiklerini belirten Güleç “Bugün ilk 5’te Fransa, Almanya, İngiltere, ABD var. Bir yandan da Türkmenistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri var. 200 gümrük bölgesine mobilya satıyoruz ve ilk 5’te de dünya karması var. Mesela yine güçlü ülkelerde bir tanesi Vietnam. Ama bakıyoruz en büyük pazarı sadece ABD. Yani ABD ile arasında bir ticari anlaşmazlık olduğu zaman sektör ölüyor ama bizim Türkiye mobilya sektörü öyle değil. Çoklu olarak büyüyor, yani her tarafa eşit mesafede gidiyoruz” dedi.