16.7 milyar dolarlık dev satın alma
 2015’in en büyük teknoloji satın almalarından biri gerçekleşti. Intel’in duyurusuna göre şirket,mikro işlemci devi rakibi  Altera’yı 16,7 milyar dolar ödeyerek satın aldı.

Altera, otomotiv, giyilebilir cihazlar, medikal cihazlar ve havacılık/uzay alanında kullanılan işlemcileri üretmesiyle tanınıyor. Dev üreticilerle büyük hacimli anlaşmaları bulunan Altera’yı satın alarak Intel artık sadece masa üstü pazarında değil, yeni çağda otomobillerden evlerimizdeki akıllı cihazlara kadar çok yoğun olarak talep görecek mini işlemcilerin üreticisi konumuna yükselmiş durumda.

Aslında Altera ve Intel zaten uzun zamandır çok yakın çalışıyordu ve Altera’nın tasarladığı işlemciler Intel’in fabrikalarında üretiliyordu. Intel şimdi bu satın alma ile birlikte Altera’nın geliştirdiği çok önemli işlemci teknolojilerine de sahip oldu.

Altera’nın teknolojileri ayrıca Intel’in lider konumda olduğu sunucu işlemcilerini güçlendirmek için de kullanılacak. Intel’in kolayca modifiye edilebilen Altera çipleri sayesinde, sunuculara ve veri merkezlerine çok güçlü bulut yetenekleri kazandırması bekleniyor.

Bu arada Intel halihazırda sunucu işlemcileri pazarında %95 pazar payına sahip.