Kamu işçisine 1083 lira ilave ödeme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kamu işçilerine, kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere ilave tediye ödemeleri 7 Aralık tarihinde yapılacak

Söz konusu ödemelerin 17 Ağustos’ta ilk taksidi ödendi. 13 günlük tediyeler Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yattı. İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadar.

BİN 83 LİRA ÖDEME

İlave tediyelerden SGK primi ve gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. 2.500 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 13 günlük tediye olarak yüzde 15 vergi diliminde 1.083,29 TL ödenecek.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNE GEÇEN İŞÇİLERE YOK

Taşeron'da 2 Nisan itibariyle kadroya geçirilen işçilerden yaklaşık sayıları 400 bini bulan belediye şirketlerine geçen işçilere ise ilave tediye ödemesi yapılmıyor. 696 sayılı KHK ile aynı şartlar altında kadroya geçen ve aynı KHK kapsamında kamuya geçişi yapılan işçilerden Belediye Şirketlerine geçen işçiler ise ilave tediye ödemesinden yararlanamıyorlar.

Disk konuyu gündeme getirmiş ve belediye şirket işçilerine de ilave tediye ödemesinin gerektiğini, aynı şartlarda ve kanunla geçişi yapılan işçilere ayrım yapılmamasını istemişti.