ZONGULDAK'ta, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı'na (LYS-4) giren öğrenciler, girişte aranarak sınıflara alındı. Sınava babasıyla gelen bir öğrenci, sınav salonunda yanlış okula geldiğini öğrenince gözyaşları içinde çıkarak ailesiyle sınava gireceği okula gitti.
Öğrenciler, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerde okulların bahçelerinde toplandı. Zonguldak Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi’nde sınava girecek adaylar, kapıda polisler tarafından arandı. Kontrol edilen adayların üzerlerindeki kolye, küpe, bileklik, anahtar, bozuk para, toka gibi yasak eşyalar alındı. Sınav belgesi ve kimlik kartlarını göstererek içerigiren öğrencilerin, yanlarına sadece ambalajları sökülmüş su şişesi almalarına izin verildi. Aileler, sınav sırasında okulların bahçesinde Kuran okuyup dua ederek çocuklarını beklerken, polisler de gürültü kirliliğine karşı sınav salonlarının yakınındakileri uzaklaştırdı.
Sınavın başlamasına kısa süre kala okula gelen adaylar koşarak sınava yetişmeye çalıştı. Babasıyla sınava gelen bir kız öğrencide sınav başladıktan bir süre sonra ağlayarak dışarı çıktı. Yanlış okula geldiği ortaya çıkan genç kız, ailesiyle birlikte araçlarına binerek sınava gireceği okula gitti.

FOTOĞRAFLI