HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde derslerine geç kalan 7 öğrencinin nöbetçi öğretmen tarafından cezalandırmak amacıyla yurt binasına kapatıldığı ileri sürdü. Öğrenciler, okul idaresine haber vermeden Yüksekova Belediyesi itfaiyesini arayınca yangın merdiveniyle pencereden indirildi. Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, konuyu incelediklerini söyledi.
Olay Yüksekova'nın Yenimahalle semtinde bulunan Endüstri Meslek Lisesi'nde geçen hafta Perşembe günü meydana geldi. Bu durum okuldaki öğrenciler tarafından da kameraya alındı. İddialara göre, okulda yatılı okuyan 7 öğrenci, sabah saatlerinde ders zili çalmasına rağmen yurttaki odalarından çıkmayınca, okul idarecileri de kaldıkları katın kapısını kilitleyip 7 öğrenciyi içeride bıraktı.
Öğrenciler, kapalı kaldıkları binanın 3 katına çıkıp, buradan da cep telefonlarıyla itfaiye ekiplerini arayarak kurtarılmaları için yardım istedi. Bunun üzerine itfaiye ekipleri yurt binası önüne gelerek uzattıkları yangın merdiveniyle, 7 öğrencinin pencereden çıkmalarını sağladı.
Öğrenciler, olayın yaşandığı gün yurdun giriş katında kahvaltı yaptıklarını, daha sonra yukarıya çıkıp giyindikleri sırada nöbetçi öğretmenin ceza olsun diye kendilerini yurt binasına kapattığını iddia etti.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENİ ATLATMAYA ÇALIŞMIŞ
Konuyla ilgili Yüksekova Endüstri Meslek Lisesi yetkilileri her hangi bir açıklamada bulunmazken, Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, konuyu incelediklerini belirterek, "Olay bir hafta önce yaşanmış. Nöbetçi öğretmen öğrencileri uyandırmak için yurda gitmiş. Ancak 7 öğrenci, okula gitmemek için odalarını değştirip, nöbetçi öğretmeni atlatmaya çalışmışlar. İçerde kalan 7 öğrenci de okul idaresine haber vermek yerine, itfaiye ekiplerini aramış. Biz konuyu detaylarıyla inceliyoruz" dedi.
İTFAİYE MÜDÜRÜ NE DİYOR?
Yüksekova Belediyesi itfaiye Müdürü Aydın Ağırbaş, öğrencilerden gelen ihbar üzerine ekiplerin yurda gittiklerini söyledi. Ağırbaş, "O günün nöbetçileri kimlerse gelen ihbar üzerine de yurda o ekip gitmiş. Yurdun kapısı kapalı olunca öğrenciler, itfaiye merdiveni yardımıyla aşağı indirmişler. Okula neden sormadıklarını da bilmiyorum" dedi.

EÇ(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)