Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) için öğrenciler ve veliler gün saymaya başladı.
12 Mart Pazar günü tek oturumla gerçekleşecek olan sınav için zaman daralırken öğrenciler de stresli günler yaşamaya başladı. Son haftalarda ağırlıklı olarak deneme sınavı çözülmesini öneren Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, özellikle son 10 yılın çıkmış sorularına göz atılması gerektiğini belirtti.
Ayrıca deneme sınavlarını sınavdaymış gibi çözülmesinin sınav stresini azaltacağını söyleyen Eğribaş, her gün genel tekrar yapılması gerektiğinin altını çizdi.
12 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan YGS’ye sayılı günler kaldı. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri testlerinin yer alacağı sınava 2 milyondan fazla aday katılacak. 
Son günlerin iyi değerlendirilmesi için önemli tavsiyelerde bulunan Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, eski konuların hatırlanması için genel tekrar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Eğribaş, sözlerine şöyle devam etti:
Öğrenciler öncelikle sınav psikolojisini akıllarına yerleştirmeli. Sınava son iki hafta kala her Sabah saat 10’da deneme testleri çözerek güne başlamalı. Her gün farklı zorlukta sınavdaymış gibi test çözmeleri, gerçek sınavı gözlerinde büyütmelerini engeller.
Ayrıca kendilerine bir deneme takip çizelgesi oluşturulmalı; 4 branştan netlerini, ortalama çözme surelerini ve toplam netlerini gösteren bir tablo yapmalılar. Böylece ortalama olarak sınavda hangi teste ne kadar süre ayırabileceklerini göreceklerdir.
Son zamanlarda ‘seneye bıraktım artık’ gibi cümleler kuran öğrencilerin sayısı artacaktır. Bu moral bozucu kelimelere kulak asmayın ve çalışma hevesinizi kırmayın.