ANKARA, () - 2014 YGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Sınav Dergisi Dershaneleri öğrencisi Ertem Nusret Taş, dershanesi tarafından ödüllendirildi. Sınav Dergisi Dershanesi Yıldız Şubesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine başarılı öğrenci Ertem Nusret Taş ve ailesi, Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer, genel merkez yöneticileri, şube yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer, Ertem Nusret Taş'ın YGS 1, YGS 2 (sayısal) ve YGS 6 (eşit ağırlık) puan türlerinden 500 tam puan alarak Türkiye 1.'si olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Metin Özer yaptığı konuşmada Sınav Eğitim Kurumları'nın 25 yıldır eğitim hizmeti yaptığını belirterek, "Biz bu olayı her yıl yaşamaktayız. Her yıl sadece bir iki öğrenci değil, her yıl onlarca, bazen yüzü aşan öğrenci, yurdun her köşesinde başarılı öğrencilerimiz oluyor. Bu tabi bir Sınav klasiği. Sınav Dergisi Dershaneleri biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük dershanecilerinden birisi. Bu başarı, bu nicelik elbette nitelikle oluyor. Ertem Nusret Taş da birincilikle bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizin başarılı olması, ödül alması, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak olması bizi ayrıca memnun ediyor. Bu nedenle ben özellikle anne ve babayı da huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum, bize güvendikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

AYRIŞTIRMADAN YARIŞTIRMADAN GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Ertem Nusret Taş'ın 6. Sınıftan itibaren kendi dershanelerine devam ettiğini vurgulayan Metin Özer şöyle konuştu: "Biz kendisine sadece öğretmen olmadık, eğitimci olmadık. Ayrıca bir hayat koçu olmaya çalıştık. Bundan sonra elimizden geldiğince arkasında olacağız. Nitekim kurumumuz kendisine 5 yıla karşılık gelecek bir burs veriyor. 25 Bin TL'lik çek takdim ediyoruz. Biz öğrencilerimizi geleceğe her zaman ayrıştırmadan yarıştırmadan geleceğe hazırlıyoruz. Hiçbir öğrencimizi yarıştırmıyoruz."

Metin Özer, konuşmasının ardından başarılı öğrenciye eğitim bursunun yer aldığı çeki takdim etti. Başarılı öğrenci ayrıca şube tarafından da laptop bilgisayarla ve plaketle ödüllendirildi. Konuşmaların ardından Ertem Nusret Taş, ailesi ve öğretmenleriyle birlikte kutlama pastasını kesti.

DERSHANEMİN BAŞARIMA KATKISI BÜYÜK

Başarısında dershanesinin ve düzenli çalışmasının büyük payı olduğunu söyleyen Ertem Nusret Taş da “Dershanemin başarıma çok büyük katkısı var. 12. Sınıfa gelindiğinde öncelikler değişiyor. Yazılıların yerini YGS gibi sınavlar alıyor. Bunlara odaklanma konusunda dershanemin çok büyük katkısı varö diye konuştu. Bölüm olarak Elektrik- Elektronik Mühendisliği yazmak istediğini söyleyen Ertem Nusret Taş, üniversite olarak da Bilkent, ODTÜ ve Boğaziçi düşündüğünü kaydetti.

() (MV) (FOTOĞRAFLI)