GS 2016 sınav yerleri, sınava giriş belgelerinin yayımlanması ile bugün açıklanıyor! Peki YGS sınav yeri nasıl öğrenilir? YGS 2016 giriş yeri öğrenmek isteyen YGS adayları TC Kimlik Numarası ile ais.osym.gov.tr'den sorgulama yapabilirler. YGS sınav giriş belgesi çıktısı alma linki de ais.osym.gov.tr'de. Detayları buradan öğrenebilirsiniz.

YGS 2016 SINAV YERLERİ VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

NASIL ÖĞRENİLİR?

YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar bilgisayarlarının arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşacaklar.
Adaylar 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girecekler.
Daha sonra TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme giren YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar aynı ekrandan YGS 2016 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilecekler.

YGS NASIL BİR SINAVDIR?

Üniversiteye giriş yani Yüksek Öğretime geçiş kapsamında 2010 senesinden bu yana uygulanan YGS Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden meydana gelmektedir. Her bir bölümde 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru yer alır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadır.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın ardından tercih yapabilmek için adayların en az 150 puan, Lisans Yerleştirme Sınavı yani LYS’ye girebilmeleri için ise herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları gerekmektedir.

Sınava giren adayların sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır.