YOZGAT'ın Sorgun İlçesi Fevzi Çakmak Orta Okulu 8'inci Sınıf öğrencisi Ayyüce Zavagar, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun'a yazdığı mektup sayesinde okuluna teknolojik destek sağladı.
Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile birlikte Fevzi Çakmak Ortaokulu'nu ziyaret edip, Ayyüce Zavagar ile tanıştı. Coşkun, kendisine yazılan mektuptan çok etkilendiğini, bunun için de Sorgun'a gelerek Ayyüce Zavagar ile tanışmak istediğini söyledi. Öğretmenler odasına çağrılan Ayyüce Zavagar'dan kendisine yazdığı mektubu okumasını isteyen Coşkun, burada yaptığı konuşmada mektubun kendisini çok etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Hemen evimde, kendi kullandığım dizüstü bilgisayar ve projeksiyon makinesini alarak bu kızımızın okuduğu okulu ziyarete geldik. Ayyüce'nin okulunun teknolojik eksiklerini tespit ettik. Bu eksiklikleri zaman içerisinde gidereceğiz. Ancak, en kısa zamanda Fevzi Çakmak Ortaokuluna bir bilgisayar laboratuvarı kuracağız. Fotokopi, projeksiyon makinesi gibi eksikleri varsa temin edeceğiz. Sorgunlu öğrenciler bu konularda çok zeki ve maharetli. Mektup yazıp sorunlarınızı belirtmekten, eksiklerinizi dile getirmekten çekinmeyin. Bana nasıl mektup yazdıysanız, diğer milletvekillerine, valilerimize, bakanlarımıza da yazın. Bu mektuptan sonra ben bu okulun hizmetkarıyım. Ne ihtiyaçları varsa söylesinler, elimden geldiğince karşılayayım."
Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nin Sorgun'da 50 yıldır kömür ürettiğini, ancak eğitim alanında ciddi bir yatırım yapmadığını belirten Coşkun, "Oysa şimdiye kadar Sorgun'un, Yozgat'ın eğitime boğulması lazımdı, olmamış. İnşallah bundan sonra biz boğacağız" diye konuştu.

HY (AY/AAA) (FOTOĞRAFLI)