YALOVA Üniversitesi’nin 2013-14 Eğitim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. Törende 1200 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetin coşkusunu yaşadı.
Yalova 90'ıncı Yıl Spor Salonu'ndaki törende Yalova Üniversitesi ilk kez fakültelerinden mezun verdi. Törende Hukuk, Mühendislik ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin yanı sıra Termal Çınarcık, Armutlu ve Yalova Yüksek Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadı. Yalova Türkü Dostları grubunun Türk Halk Müziği konseriyle başlayan programda mezun öğrenciler adına Serdar Yerdağı konuşma yaptı.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında, üniversitenin yeni bölüm ve program tasarımıyla bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, şöyle devam etti:
"Sevgili gençler; sizler çok zorlu bir yarıştan sonra geldiğiniz Yalova Üniversitesi’nde uzun ve meşgaleli eğitim hayatınızda uykusuz geçen günler boyunca üzerinize düşen görevleri yerine getiren mezun olmaya hak kazandınız. Hayat merdiveninde daha kuvvetli olacaksınız. Bugün ailenize ve ülkenize daha sorumlu hale geliyorsunuz. Bugün alacağınız diplomalar yaşamınıza güç katacaktır. Yalova Üniversitesi olarak sizleri bilgileri yüklenen havalılar olarak değil bilgiye ulaşan ve kullananlar olarak yetiştirdik. Fırsatlar insanların önünde akan nehir gibidir. Yeni mezunlar olarak kariyer planlaması yapın, hedefiniz güneş olsun, eğer güneşe ulaşamazsanız dahi yıldızlara ulaşırsınız. Yönetimde katılımcı eleştirilere açık olun. İş yaşamında başarı seviyesini belirleyen sevgidir. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum."
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da öğrencileri kutladı. Törene katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoglu da, Türkiye’yi tekrar dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getirebilme özgüvenine kavuştuğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Ülkemiz yeni bir hedef koydu. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Bunu kim yapacak? İşte bunu sizler yapacaksınız değerli yavrularım. Sizlerin gayreti ile Türkiye yeniden en güçlü ülkelerinden bir haline gelecek. 2023 yılında Türkiye kişi başına 25 bin dolar milli gelir elde edecek. Türkiye’nin kalkınmasının yegane yolu bilim ve teknolojiye, eğitime dayanan bir yeni sisteme sahip olmasıdır ve Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecek ve bu hedeflere kavuşacak. Sizler bu ülkenin bilim insanları olacaksınız. Bizim şu anda tam zamanlı 90 bin tane araştırmacımız var. 9 yıl sonra 300 tam zamanlı araştırmacı olmasını istiyoruz. Onun için sizlere bizim ihtiyacımız var. Türkiye’nin geleceği sizlersiniz."
Programda konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi ve tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Belgelerini alan öğrenciler keplerini atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

FOTOĞRAFLI