TOKAT’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) bünyesinde yabancı öğrenciler için oluşturulan Türkçe Öğrenim Merkezi'nde eğitim gören 15 ülkeden 28 öğrenci, 2 ayda Türkçe öğrendi.
2012 yılında kurulan Türkçe Öğrenim Merkezi'nde yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi verilmeye başlandı. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin merkezde Türkçe eğitimi gören öğrenciler ile yemekte bir araya geldi. Merkezde 28 öğrencinin Türkçe eğitimi gördüğünü belirten Prof. Dr. Şahin, 2 aylık eğitim sürecinden sonra yabancı öğrencilerin Türkçelerini geliştirdiklerinni belirterek, "Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde okuyan yabancı öğrencilerimiz var. Onların Türkçe öğrenmesine katkı sağlamak için bu uygulamayı başlattık. Hepsi kendini geliştirdi ve Türkçe konuşmaya, şarkılar söylemeye başladı" dedi. 
Yemekte, Kenya'dan gelen makine mühendisliği öğrencisi  21 yaşındaki Fardosa Abdullahi, 'Herşey güzel olacak' şarkısını Türkçe okudu. Türkiye'yi Müslüman ülke olduğu için seçtiğini söyleyen Abdullahi, "Daha önceden İstanbul'da 8 ay kaldım. Ama ben Türkçe hiç bilmedim. Buraya geldikten sonra çok çalıştım ve şu an Türkçe konuşabiliyorum. 2 ayda öğrendim.  Ben çok çalıştım ve pratik yaptım. Şu an anlayabiliyorum" diye konuştu.