İZMİR’in Narlıdere İlçesi’nde oturan bir grup veli, insan haklarına aykırı olduğunu ileri sürdükleri zorunlu din dersine çocuklarını sokmama kararı aldı. Tepkilerini bir yürüyüşle gösteren veliler, 'Zorunlu din dersi istemiyoruz' sloganı attı.
Bugün öğlen saatlerinde Demokrasi Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, 'AKP karanlığına karşı geleceğimize sahip çıkıyoruz. Laik, demokratik, bilimsel ve çağdaş eğitim için zorunlu din dersine girmiyoruz' yazılı pankart açtı. Islıklı ve zılgıtlı protestoda bulunan, Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Engin Gündük’ün de destek verdiği grup, daha sonra Oğuzhan İlköğretim Okulu önüne yürüdü. İlçedeki 17 ailenin çocuklarını din dersine göndermeme kararı aldığını ve sivil itaatsizlik eylemi başlattıklarını dile getiren velilerden Hüseyin Er, şunları söyledi:
"Bugün ülkemiz AKP iktidarı eliyle tarihinin en karanlık ve tehlikeli dönemini yaşamaktadır. Nasıl yaşayacağımıza, ne giyeceğimize bile karışan bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Laik, bilimsel eğitim kavramı AKP hükümetince yerle bir edilmiştir. Sünni-İslam inancının dışında kalan herkese düşman olan AKP’nin dayatlamarına sessiz kalamadık. Eğer bugün susarsak, çocuklarımızın aydın bir geleceği olmayacak. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği adına Narlıdere’de yaşayan biz öğrenci velileri, sivil itaatsizlik eylemi başlattık. Çocuklarımızı zorunlu din derslerine göndermeyeceğimizi, bu dersleri süresiz boykot edeceğimizi ilan ediyoruz."
Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gündük de ailelere destek verip, hükümetin bu yöndeki uygulamalarını eleştirdi.
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.