SİVAS'ta Süleyman Demirel Ortaokulu müzik öğretmenliği yaparken geçirdiği gribal enfeksiyon sonucu yaşama veda eden 38 yaşındaki Melike Altuğ'un ismi görev yaptığı sınıfa verildi.
Süleyman Demirel Ortaokulu'na 1999 yılda müzik öğretmeni olarak atanan 1 çocuk annesi Melike Altuğ 23 Ocak günü geçirdiği gribal enfeksiyon sonrası öldü. Yarıyıl tatilinin hemen öncesi öğretmenlerini kaybeden öğrenciler, çok üzüldü. Çok sevilen Altuğ için okul yönetimi ve öğrenciler öğretmenlerinin görev yaptığı sınıfı yeniden düzenlenerek, 'Melike Altuğ Müzik Dersliği' adını verdi. Sınıfın girişine Melike Altuğ'un fotoğrafını konularak kapısına ise, "Seni hiç unutmayacağız" yazıldı.
Melike öğretmen için yapılan sınıfın açılışı bu gün yapıldı. Sınıfın açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Okul Müdürü Doğan Duman, Melike öğretmenin eşi Umut Altuğ, annesi Nuran Taşkın, babası Halil Taşkın ile okulda görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan okul müdürü Doğan Duman, "Merhume Melike Altuğ öğretmenimizin isimini yaşatmak düşüncesi ile kendi eğitim öğretimini yaptığı sınıfa ismini vermeyi uygun gördük" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, "Gerçekten çok değer verdiğimiz, görevinde çok başarılı içinizden birisi olan Melike öğretmenimizi hiç beklemediğimiz bir anda kaybettik. Biz hem anne babasının hem sizlerin acılarını tazeletmek istemezdik. Melike öğretmen görevi başında aramızdan ayrıldığı için adını okulumuzda yaşatmak istedik. Daha önce müzik dersinde görev yaptığı sınıfa onun isimini vererek adını bu okulda yaşatmak istedik" diye konuştu. Açılış sırasında duygusal anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLI