ZONGULDAK Valisi Ali Kaban, Mustafa Kemal Atatürk'ün 75'inci ölüm yıldönümünde seslendirdikleri 'Atatürk' konulu oratoryo ile büyük beğeni toplayan Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Vali Ali Kaban, geçen 10 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, Ulu Önder'in katıldığı savaşların anlatıldığı oratoryoyu seslendiren Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti. Vali Kaban, öğretmen ve öğrencilere başarı belgesi verdi. Öğrenciler de Vali Kaban'a Atatürk tablosu hediye etti.
Vali Kaban, kendisinin de izlediği oratoryoyu çok beğendiğini söyledi. Böyle bir başarı beklemediğini ifade eden Vali Kaban, şöyle konuştu:
"Ben bu tip konularla geçmişte çok ilgilendim. Bu sahne eserlerini performans olarak belli bir başarıyla verebilmek çok zordur. Hele ki yerli bir lise düzeyinde verebilmek daha zordur. Bir de kendiniz yazıp oynayabilmek, bunu performe edebilmek çok daha zordur. Dışarıdan birilerinin yazdığını düşündüm. Sorduğumda, 'kendileri yazdılar' dediler. İnanamadım. Hepinizi kutluyorum. Gerçekten çok güzeldi."
Oratoryonun müzikhal şeklinde de işlenebileceğini belirten Vali Kaban, "Bu konuyu Rektör Bey'le görüştüm. O da memnuniyetle destek vereceğini söyledi. 'Zonguldak'ımızı tanıtacak bir sürece sokabilir miyiz' diye düşündüm açıkçası. Bunu ayrıntılarıyla konuşuruz. Bu çabayı, bu gayreti gösteren herkesi kutluyorum" dedi.
Öğretmen ve öğrenciler de Vali Kaban'a teşekkür etti.