ERZURUM'un merkez Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde hayırsever Lütfü Yücelik tarafından yaptırılan ana sınıfının açılışını yapan Vali Ahmet Altıparmak, ilkokul öğrencilerine de karne dağıttı.
ETSO ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir kaza sonucu genç yaşta hayata veda eden oğlu Yunus Emre Yücelik adına Alaca köyüne yaptırdığı iki derslikli okulu 10 yıl sonra yenileyip, yanına da ana sınıfı yaptırdı. Doğduğu köyde eğitimin daha iyi düzeye ulaşması için 150 bin lira harcayan Lütfü Yücelik, en mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi. Kolej gibi bir okul yaptırdığını ve hiçbir eksiğinin bulunmadığına işaret eden Lütfü Yücelik "Yavrularımızın daha iyi bir ortamda eğitim almaları için bunları yaptık. Bu çocuklar okuyup vatana, millete hayırlı insanlar olacaklar. İnşallah bu çalışmalarımız başka hayırseverlere de örnek olur. Herkes kendi köyüne doğduğu yere böyle yatırımlar yapmalı. Her şeyi devletten beklemek olmaz" diye konuştu. VALİ ALTIPARMAK: HAYIRSEVERLİK NASİP İŞİ  Vali Ahmet Altıparmak, hayırseverliğin herkese nasip olmadığını anlatarak "Kayserili bir işadamı bir türlü hayırda bulunamıyor. Çok yakın arkadaşları bir gün bu işadamını yatırıp ceplerini boşaltıyorlar. İşadamı da 'Allah razı olsun. Siz yapmasaydınız benim vereceğim yoktu' diyor. Yani biraz da nasip olması önemli. Lütfü bey Erzurum'da örnek bir şahsiyet. Çok teşekkür ediyorum. Yakın bir zamanda da üniversiteli kızlara öğrenci yurdu yapacak. Başka hayırseverleri de bekliyoruz. Hayırseverliği biz çok büyük bir okul yapmak gibi abartıyoruz. Kolej öğrencilerine biriktirdikleri harçlıklarıyla iki derslikli bir anaokulu yaptırmıştım. Bu onlar için çok güzel bir anı oldu" dedi. VALİ'NİN YANINDA SUSTU, O ÇIKINCA AĞLADI
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Altıparmak, Lütfü Yücelik'e onur belgesi verdi. Yunus Emre Yücelik Anasınıfı açılışını Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Lütfü Yücelik yaptı. Daha sonra Yunus Emre Yücelik İlkokulu'na gecen Vali Ahmet Altıparmak öğrencilere karne dağıttı. 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Çoruh, karnesinde Matematik dersinin 4 olması nedeniyle ağladı. Elif Çoruh "Bütün derslerim 5. Sadece matematik 4. Valinin yanında kendimi tuttum ama çok üzüldüm" dedi. Karnelerdeki notları kontrol eden Vali Ahmet Altıparmak, öğrencilere kitap ve çikolata hediye etti. Karne alan öğrenciler de Vali Altıparmak'a karanfil verdi.