YOZGAT, () - BOZOK Üniversitesi Yozgat Sağlık Yüksekokulu idareci ve öğrencileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan kaynak kitaplar, köy okulu kütüphanesine bağışlandı.
Yozgat Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Selda Yüzer, örnek bir uygulama başlatarak köy okullarının kütüphanelerinin zenginleştirilip öğrencilerin bunlardan yararlanabilmeleri amacıyla kitap toplama kampanyası başlattıklarını söyledi. Yüzer, okulda görev yapan idareci, akademisyen, personel, öğrencilerin de katkı ve destekleri ile toplanıp, bağışlanan kitapların tasniflerinin yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulan köy okullarına teslim ettiklerini kaydetti. Müdür Yardımcısı Selda Yüzer, öğrencilere okumayı sevdirip, okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerine de vurgu yaparak son olarak temin ettikleri değişik alan ve konudaki 600 kitabın Yozgat Merkez Bişek Köyü Şehit Adem Kocadağ Ortaokulu kütüphanesine teslim ettiklerini kaydetti.
Üniversite öğrencileriyle birlikte kitapların teslimini yapan Yüzer, toplanan kitapların ilkokuldan ortaokula kadar her seviyeye hitap ettiğini hatırlattı. Yüzer, "Kampanya kapsamında topladığımız kitapları yaz tatili öncesinde kütüphaneye teslim ederek, minik kardeşlerimizin faydalanmalarına imkan sağladık. Çocuklarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Bir dahaki kampanyamızda daha fazla kitap toplayarak yine başka bir okulumuzu ziyaret etmeyi arzu ediyoruz. Kampanyaya katkı veren okul idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

HG(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)