Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan, üniversitelerinde 80 farklı ülkeden bin 400’e yakın yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, 25 Mayıs Pazar günü, 19 ülkede Uluslararası Öğrenci Sınavı yapılacağını söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, sınavın 33 ayrı merkezde yapılacağını belirterek şunları söyledi:
"Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, Uluslararası Öğrenci Sınavı’nı bizzat başka ülkelerdeki öğrencilerin bulundukları yerlere giderek yapıyoruz. Başvuru sayısına göre OMÜ’deki hocalarımız da o ülkelere gidiyor, sınavı gerçekleştirip geliyorlar. Bugün OMÜ’de 80 farklı ülkeden bin 400’e yakın uluslararası öğrencimiz var. Bu sayı Türkiye için son derece önemli bir sayı. OMÜ olarak bu sayıyı artırabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz."
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı’na 6 bin 500 civarında öğrencinin başvurduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun’un sağladığı geniş olanaklarla tam bir öğrenci şehri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Akan, "Samsun Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biridir. Öğrencilerimiz burada barınma ya da ulaşım konusunda da sorun yaşamamaktadırlar. Üniversitemizin ana kampusu içinde devlete ait 5 bin kişilik yurdun yanı sıra, kampus dışında da devlet yurtları var" diye konuştu.

YK(MS/ESM) (FOTOĞRAFLI)