BALIKESİR Üniversitesi öğrencileri, Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Kütüphanesi'ne 350 kitap bağışladı.
Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü üçüncü sınıf öğrencileri topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında cezaevindeki tutuklu ve mahkumlar için kitap kampanyası düzenledi. Doç. Dr. Kamile Gülüm'ün rehberliğinde gerçekleştirilen kampanyaya Balıkesir Türk Ocağı Kadın Komisyonu da destek verdi. Kısa sürede çoğu hikaye ve romanlardan oluşan 350 kitap toplandı. Doç. Dr. Gülüm ve öğrenciler, Balıkesir Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'na giderek kitapları yetkililere teslim etti.
Cezaevi yetkilileri, kampanyayı düzenleyen üniversitelilerle birlikte, kampanyaya destek veren ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. Kitaplar, kurum kütüphanesinde tutuklu ve mahkumların istifadesine sunuldu.
Doç. Dr. Kamile Gülüm, “Topluma hizmet dersi kapsamında gerçekleştirdiğimiz kitap kampanyası öğrencilerimiz için büyük bir hayat dersi oldu, büyük ilgi gördü. Cezaevi yetkilileri de memnuniyetlerini dile getirdi. Bizimle her zaman işbirliği yapabileceklerini söylediler. Bu kitapların parmaklıklar arkasındaki tutuklu ve mahkumlara da yeni ufuklar açmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki dönemde biz de topluma katkıda bulunacak, yeni etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.