Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) yönetimi, üniversite tercihi yapacak öğrencilere okullarını daha iyi tanıtabilmek için 3 minibüs tanıtıcı yazılarla kaplatarak kentin işlek noktalarına yerleştirdi.
Milyonlarca öğrenci üniversite tercihi için heyecan yaşarken Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, bu dönem 11 bölüme öğrenci alacaklarını belirtti. Her bölümün 20'si Türk, 5'i yabancı uyruklu ve 1'i de okul birincisi olmak üzere toplam 26 kontenjanı olduğunu aktaran Rektör Adem Ersoy, "Artık daha kaliteli eğitim için yeterli kontenjan çok önemli. Kendi uçağımızı, kendi gemimizi yapmak için uluslararası rekabet edecek öğrenciler yetiştirmeliyiz. Bu nedenle çok öğrencisi olan bir üniversite değil, nitelikli ve donanımlı öğrencileri olan bir üniversite olmak istiyoruz" dedi.
'BİLBOARDLARA AYIRACAK PARA YOK'
Hukuk Fakültesi hariç tüm bölümlerde yüzde 100 İngilizce eğitim verdiklerini bildiren Prof. Dr. Adem Ersoy, şöyle devam etti:
"Çünkü bilimin ve teknolojinin dili bu. 2023 hedeflerine ulaşmak için bunu yapmak zorundayız. Geçen yıl 3 bölüme öğrenci aldık ve hepsine burs imkanı sağladık. Bu yıl da öğrencilerimizin hepsine 100 ile 2 bin lira arasında değişen burslar vereceğiz. Uygulamalı eğitim veren ve iş garantili bir üniversite olmaya çalışıyoruz. Üniversitemizin tanıtımı için geçen yıl Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki okullara gidip konferanslar verdik. İnternet sitemiz ve sosyal medya üzerinden tanıtımlar yapıyoruz. Bizim yeni kurulan bir devlet üniversitesi olarak bütçeden billboardlara ayıracak paramız söz konusu değil. Bu nedenle 3 aracımızı kendi imkanlarımızı kullanıp üniversitemizi tanıtan yazılarla donattık. İnsanların önemli noktalarda birkaç gün görebileceği şekilde araçlarımızı konumlandırıyoruz."
TERCİH YAPACAK ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER
Üniversite tercihi yapacak öğrencilere önerilerde de bulunan Prof. Dr. Adem Ersoy, şunları kaydetti:
"Tercih yapacak öğrenciler dünyanın sonu gibi düşünmesinler, panik yapmasınlar. Tercih kılavuzunu iyi incelesinler. Özel koşulları okumadan tercih yapmasınlar. Boşta kalma korkusuyla çok tercih yapmasınlar. Öğrenciler yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda tercihte bulunsunlar, sevmedikleri yerleri seçmesinler. Rehber öğretmenlerinden tercih yardımı alsınlar. Mümkünse tercih yapacakları üniversiteleri gidip görsünler. Öğretim üyelerini araştırsınlar. Yurt imkanlarından, ulaşım koşullarına, bölümlerin laboratuvarından burs olanaklarına kadar her şeyi değerlendirsinler."

FOTOĞRAFLI