Kamuoyu yıllardır "kamu üniversitelerinde Fetullahçı örgütlenmenin önüne neden geçilmiyor" sorusuna cevap arıyordu. 15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından Üniversitelerde de düğmeye bazıldı
ÜNİVERSİTELERDEKİ FETÖ ÜYELERİ BUGÜN ÇALIŞTIKLARI KURUMA GELMEDİ
Yıllardır neşter vurulmayan üniversitelerdeki FETÖ yapılanması ilk kez bugün YÖK gündemine geliyor. 15 Temmuz darbesinin fos çıkması ve YÖK'ün olağanüstü toplantı kararı alması üzerine Üniversitelerdeki Fetullahçı çete üyelerinin büyük çoğunluğu bugün çalıştıkları kurumlarda işbaşı yapmadığı belirtiliyor. Üniversitelerdeki FETÖ üyelerinin yurtdışına kaçtığı veya kaçma hazırlıkları yaptığı iddia ediliyor.
HAİNLER YURTDIŞINA KAÇIYOR
Emniyet, yargı ve bürokrasideki FETÖ ayıklamasından nasibini almayan Üniversitelerdeki Fetullahçı çete, büyük bir rahatlıkla kadrolaşmaya devam ediyordu. Bütün umutlarını Temmuz darbesine bağlayan FETö'cü sözde akademisyenler YÖK'ün olağanüstü toplantı kararı alması ile birlikte yurtdışına kaçış hazırlığına başladı. Türkiye'nin her yerinden "FETÖ'cüler bugün üniversiteye gelmedi, yurtdışına kaçıyorlar" ihbarları geliyor.