Olay, saat 13.00 sıralarında Ayazağa 193. Sokak Çimen Sitesi'nde meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, çırılçıplak cama çıkan Halil Can Dinçer, bağırdıktan sonra 2 kez tekbir getirerek, hızla kendini boşluğa bıraktı. 
 
Beton zemine çakılan Dinçer, kanlar içinde kaldı. Bu sırada olayı gören bir kadın baygınlık geçirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. 
 
Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Dinçer’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada özel bir üniversitede okuyan Dinçer’in, başka bir üniversitede okuyan arkadaşının evinde misafir olduğu ve intihar ettiği sırada da evde yalnız olduğu belirledi. Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis, Dinçer’in neden intihar ettiğini araştırıyor. Dinçer’in cesedi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 
 
IŞİD VE İSRAİL'LE İLGİLİ NOT
 
İHA'nın haberine gör evde yapılan aramalarda üzerine kayıtlı yeşil bir pasaport bulunan Dinçer’in üzerinde IŞİD ve İsrail’lle ilgili bazı cümlelerin olduğu bir not bıraktığı iddia edildi.