VAN'ın Özalp İlçesi sınırında bulunan Gürpınar İlçesi'ne bağlı 16 haneli Umut Köyü'nün öğrencilerinin okul sorununun basında yer alması üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Van İl Milli Eğtim Müdürü Kıyasettin Kırekin, en kısa zamanda öğrencilerin uygun olan bir köye servisle taşınacağını söyledi. 
Gürpınar'a 60 kilometre uzaklıktaki Umut Köyü'nün okulu, 4 yıl önce öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatıldı. Köyde okul çağına gelen 3'ü kız 5 öğrencinin de köye 20 kilometre uzaklıktaki Gürpınar'a bağlı Güzelsu Köyü'ndeki YİBO'ya gönderilmesi istendi. Ancak aileler çocuklarını, uzak olduğu ve kışın yolların kardan kapanmasını gerekçe göstererek Güzelsu YİBO'ya göndermeyince 3'ü kız 5 çocuk okulsuz kaldı. 
'TEK BİR ÇOCUĞUN OKULSUZ KALMASINA RAZI OLMAYIZ'
Van İl Milli Eğtim Müdürü Kıyasettin Kırekin, çocukların okula gönderilmediğinden medyada yer almasıyla haberdar olduklarını belirterek, sorunun hemen çözüleceğini söyledi. Tek bir çocuğun bile okulsuz kalmasına razı olamayacaklarını belirten Müdür Kırekin, şöyle dedi:
"Köydeki okul, öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi nedeniyle kanun gereği kapatılmış. Zaten pedagojik, psikolojik ve akademik olarak 5 öğrencinin bir okulda olması eğitim için uygun değil. Biz sorunu taşıma sistemiyle çözeceğiz. Umut Köyü'ne en yakın ve uygun köy okulunu tespit ederek 5 çocuğu o okula servisle taşıyacağız. Umut Köyü Özalp'in Hazine Köyü'ne 2 kilometre uzaklıkta. Hazine Köyü'ndeki okul şu anda müsait değil. Gelecek yıl 8 derslikli bir okul tamamlanarak eğitime açılacak. Öğrencilerimizi gelecek yıldan itibaren bu okula taşırız. Biz hiç bir çocuğun eğitimsiz kalmasına müsade etmeyiz."