BURSA’nın merkez Yıldırım Belediyesi ile Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi'nin işbirliğinde yapılacak Türkiye’nin ilk engelli anaokulunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Millet Mahallesi’nde bulunan Yıldırım Belediyesi Engelliler İş Eğitim Okulu ile aynı komplekste bulunacak olan Engelliler Anaokulu, 1172 metrekare alanda yer alırken 3-6 yaş arasındaki engelli çocuklara hizmet verecek.
Temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Ak Parti’li Özgen Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal ve Bursa Şube Başkanı Hale Sivrioğlu katıldı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, engelli çocukların eğitimi için bu anaokulunun kaçınılmaz hale geldiğini kaydederek, "Anneler Derneği üyelerimizle istişare yaparak bu kararı aldık. Çok güzel oldu. İster engelli ister engelsiz tüm çocuklarımız bizim için önemli. Onların geleceğe hazırlanması bizim en önemli meselemiz. Eğitime son derece önem veriyoruz” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, okul öncesi eğitimin engelli çocuklarda çok önemli olduğunu belirterek, "Elbette anaokulu ve okul öncesi eğitim çok önemli. Ama çocuk engelliyse bu çocuk için okul öncesi eğitim, normal çocuklardan daha fazla önemli. O çocukların çok daha çabuk topluma kazandırmaları, eğitime hazırlanmaları noktasında bir engelli anaokulunun önemli olduğunu biliyoruz. Bir ilki buradan başlatıyoruz. Bu eğitim yuvası Türkiye'ye örnek olacak" dedi.
Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, desteklerinden dolayı Başkan Keskin'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, anaokulunun temelini attı.
ENGELLİ ANAOKULU’NUN ÖZELLİKLERİ
2 kattan oluşacak anaokulunda 32 metrekarelik 12 sınıf, bireysel eğitim odası, mola odası, terapi odası, rehberlik ve veli görüşme odası, çok amaçlı salon, acil müdahale odası, yemekhane, idari personel odası ve yaklaşık 123 metrekarelik açık oyun alanı bulunacak. Engelli çocuğu bulunan aileler, Rehberlik Araştırma Merkezleri`nin tanı koymasının ardından, Engelliler Anaokulu’na kayıt yaptırabilecek. Engelliler Anaokulu’nda 150-200 civarında 3-6 yaş arasındaki engelli minik eğitim alabilecek. Hayırseverlerin yardımlarıyla 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan proje, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.