TUNCELİ'de kutlanan öğretmenler günü törenlerinde yapılan konuşmalar sırasında, il sınırları içerisinde çeşitli tarihlerde görevi başında şehit edilen 28 öğretmen sessizce anıldı.
Öğretmenler Günü nedeniyle saat 10.00'da Kültür Müdürlüğü Salonu'nda başlayan törene, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Sevgi Uruk'un yaptığı kısa bir konuşma ile başlayan törende, Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş da konuşma yaptı. Vali Hakan Yusuf Güner, eğitim kalitesi ve kültüründen söz ettiği Tunceli'nin, aydın bir kent olduğunu vurguladı. Öğretmenliğin, kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Vali Güner de önceki konuşmalarcılar gibi görevi başında şehit düşen öğretmenlerden söz etmedi. 
Türkiye'de, görevi başında şehit edilen 28 öğretmenle en çok öğretmenin şehit edildiği Tunceli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, şehit öğretmenlerin fotoğraf ve isimlerinin yazılı olduğu sessiz bir slayt gösterisi yapıldı. Öğretmenler korosunun seslendirdiği türkülerden sonra tören son buldu.