Trabzon’da 2005’te ‘Yılın Öğretmeni’ seçilen Rukiye S., (45) “diplomamı ankara’da İrfan diye birinden satın aldım. Eşim bile sahte öğretmen olduğumu bilmiyordu” demişti. 19 yıl boyunca aldığı maaşının toplamı olan 329 bin TL’yi Milli Eğitim faiziyle geri istiyordu. Trabzon 1. ağır Ceza dün şu kararı verdi:


"Yeterli delil yok. Geri istenen maaş 19 yıllık hizmetin karşılığı. Rukiye S.’nin avukatının ücreti olan 3 bin 960 TL’yi de devlet ödemeli.“ 


AVUKATTAN İLGİNÇ SÖZLER


Rukiye S.’nin avukatı Ali Sürmen, “Müvekkilim, Milli Eğitim personelinin dikkatsizliği yüzünden göreve başlamıştır” diye konuştu. Milli Eğitim temyize gidecek. Rukiye S. öğretmenliğe dönmeyecek.

 

YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLMİŞTİ


Başbakanlık tarafından 2005’de yılın öğretmeni seçilerek ödüllendiren Rukiye G.S. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde 2015 yılında başlattığı diploma incelemesine takıldı. 

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesindeki Atatürk İlkokulu'nda görev yapan Rukiye G.S. Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS üzerinden öğretmenlerin bilgilerinin güncellemesi talebi üzerine Ankara'daki yakınlarından mezuniyet belgesi temin edip göndermelerini istedi. Gelen faksı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim eden öğretmenden çıkış belgesi üzerine tarih ve sayı olmadığı gerekçesiyle yeninden diploma veya sureti talep edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu arada PTT şubesinden yaptığı araştırma üzerine belgenin önce Ankara’ya gönderildiğini sonra tekrar aynı şubeye faks çekildiğini tespit etti. Öğretmenin diplomasının sahte olabileceği şüphesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ardından mahkeme süreci başlarken, 10 aydır mahkemesi devam ediyordu.
 

'ÇOK ÇALIŞTIM, SİCİLİM BAŞARILARLA DOLU'


4 çocuk annesi Rukiye G.S., hazırlanan iddianamesinde mezuniyet belgesini 19 yıl önce Ankara’nın Sincan ilçesinde adının 'İrfan' olduğunu bildiği bir kişiden aldığını ve öğretmen olarak Erzurum’da göreve başladığını söylemişti. R.G.S. başarılı bir öğretmen olarak 19 yıl boyunca görev yaptığını ve 2005 yılında Başbakanlık'tan başarı belgesi ve yılın öğretmeni belgesi aldığını da ifade etmişti. Rukiye G.S. iddianamede verdiği ifadesinde, "20 yılı doldurunca emekliliğe hak kazanacaktım. Çok pişmanım. Devleti zarar uğratmadım. Çok çalıştım. Rapor kullanmadım. Sicilim başarılarla doludur” demişti.