TOKAT'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında öğretmenevinde açılan kafede öğrenciler yabancı dil konuşacak. Kafenin açılışına katılan Vali Mustafa Taşkesen, öğrencilerle İngilizce konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Çok dilli, çok kültürlü kafe' projesi kapsamında öğretmenevinin 3'üncü katında öğrenciler için kafe açıldı. İngilizce yazılı dövizlerin bulunduğu kafenin açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Mustafa Taşkesen ile birlikte kent protokolü katıldı. Vali Taşkesen, anaokulundan itibaren öğrencilere İngilizce öğretildiğini belirterek, "17 sene biz bu çocukları okulda tutuyoruz ama İngilizce öğretemiyoruz. Burada bir yanlışlık var. O yanlışlıklardan biri de ortamın İngilizce konuşmaya müsait olmaması. Belki gramerlerimiz iyi ama konuşmalarımız çok zayıf. Dolayısı ile İngilizce’yi öğretemiyoruz, konuşamadığımız için. Bu proje ile herkesin bir araya gelerek İngilizce konuştuğu bir ortam oluşturmak istedik. İngilizce öğrenmek artık hayatta olmazsa olmazlardan biri haline geldi" dedi.
ÖĞRENCİLERLE İNGİLİZCE SOHBET
Vali Mustafa Taşkesen daha sonra açılışa katılan lise öğrencilerini yanına çağırarak İngilizce sohbet etti. Kafede cuma günleri ise sadece Arapça konuşulacağı öğrenildi.