Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) merkezi ortak sınav sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınavları sona erdi.

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı sınav, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde, 22 okulda yapıldı.

İkinci gün oturumunda öğrenciler sırasıyla fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin sınavlarına girdi.

Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başladı ve saat 12.00'de sona erdi. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere, dört kitapçık verildi.

Adaylara her ders için 40 dakika süre tanındı.

14:00'DA SORU VE CEVAPLAR YAYINLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 8'inci sınıf 2'nci dönem merkezi ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videolarının bugün saat 14.00'ten itibaren "www.eba.gov.tr" adresinde yayımlanacağı bildirildi.

TEOG 2. gün sınavlarından çıkan öğrenciler 27 Nisan 2017 TEOG soruları nasıldı? TEOG soruları zor mu kolay mı? TEOG yorumları öğrenciler ne diyor? sorularının yanıtlarını merakla arıyor. 27 Nisan 2017 TEOG 2. gün yorumları internethaber.com'da tartışılıyor. TEOG 2. dönem 2. gün sınav soru ve cevaplarına ilişkin yorumlarını sen de yaz internethaber.com'da yayınlansın. Sence,

-TEOG Fen Bilimleri soruları nasıldı? -TEOG İnkılap Tarihi soruları nasıldı? -TEOG İngilizce (Yabancı Dil) soruları nasıldı? 

TEOG yorumlarını haber yorumları bölümüne yaz hem diğer yorumları gör hem de TEOG'a giren diğer öğrencilerle TEOG soruları hakkında fikir alışverişinde bulun.

TEOG 2 FEN SORULARI İSYAN ETTİRDİ

TEOG Fen sorularında kullanılan dil öğrencileri isyan ettirdi. Soruları anlamakta zorluk çeken öğrenciler MEB'e eleştirilerini Twitter'dan duyurdu.

2017 TEOG 2'DE MATEMATİK ZORLADI

TEOG 1. gün sınavlarından çıkan adaylar soluğu sosyal medyadan aldı. TEOG yorumlarını Twitter'dan yazan adaylara göre TEOG Matematik soruları bu yıl çok zordu. Matematik oturumundan çıkan öğrenciler matematiği 'düşündürücü' olarak niteledi. Kimi öğrenciler zorlandıklarını anlatırken, matematiğin eleyici olabileceğini belirttiler.

2017 TEOG 2 TÜRKÇE KİMİSİ İÇİN KOLAY KİMİSİ İÇİN ZORDU

Öğrenciler dün ilk olarak Türkçe testi sınavına girdi. 09.00'da başlayan Türkçe testi 09.40'ta sona erdi. Sınavın ardından öğrenciler, 30 dakikalık araya çıktı. Genel görüş Türkçe'nin çok kolay olduğu yönündeydi. Bazı öğrenciler 'vurgulu' soruda zorlandıklarını belirtti. Bazıları ise yazım yanlışı ve noktalama işaretiyle ilgili sorularda zorlandıklarını söyledi.

TEOG 2 DİN KÜLTÜRÜNDE ZORLAYICI SORULAR VARDI 

Twitter'dan yapılan yorumlara göre öğrenciler din kültürü ve ahlak bilgisi dersindeki soruların uzunluğundan şikayet etti. TEOG'da Umre-Hac sorusu da öğrencileri zorladı.