SEVİYE Belirleme Sınavı’nın yerine bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda birincilerden biri de Denizli Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu öğrencisi Beril Yağmur Koca oldu. Koca, tüm derslerden 100 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Beril Yağmur Koca’yı, Okul Müdürü Süleyman Bilican çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl SBS’nin yerine uygulamaya başladığı Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı’nda Denizli Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Beril Yağmur Koca, Denizli birincisi oldu, Türkiye birincileri arasında yeraldı. Sınavda yöneltilen 120 sorunun tamamına doğru yanıt veren Beril Yağmur Koca, tüm derslerden tam puan aldı. Özel Servergazi Sabiha Süt Ortaokulu Müdürü Süleyman Bilican, başarılı öğrenciyi çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.
Öğrencilerinin Denizli’nin ve okullarının gururu olduğunu söyleyen okul müdürü Bilican, 1 milyon 250 bin öğrencinin katıldığı sınavda Beril Yağmur Koca’nın tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olduğunu belirtip, “Öğrencimizin diğer sınavda da aynı başarıyı göstereceğine inanıyoruz. Türkiye birincisi olarak bizi ve Denizli’yi gururlandırdı. Ayrıca 125 öğrencimiz altı branşta 100 puan alarak başarılı bir performans sergilediler. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Birinci olan Beril Yağmur Koca da mutlu olduğunu söyledi.