MARDİN'in merkez Artuklu İlçesi'ndeki 13 Mart Ortaokulu'nda okuyan kızı T.A.'nın matematik öğretmeni Veysi Utku'yu tartaklayan Erkan Aziz, bugün okul kapısında, öğrenci ve öğretmenlerin huzurunda öğretmen Utku'dan özür diledi.
Mardin 13 Mart Ortaokulu 8'inci sınıfta okuyan kız öğrencisi T.A.'nın velisi Erkan Aziz, 7 Kasım tarihinde tartakladığı matematik öğretmeni Veysi Utku'dan, herkesin huzurunda özür diledi. Bugün okul bahçesinde, öğretmenler, öğrenciler, okul idaresinin de hazır olduğu bir sırada okula gelen Erkan Aziz, öğretmen Utlu'dan özür dileyerek, "Ben bu olayın yaşandığı günden beri vicdan azabı duyuyorum. Öğretmene yaptığım davranış tamamen yanlış bir hareketti. Bütün velilere örnek olsun diye öğretmenden özür diliyor ve hakkını helal etmesini istiyorum" dedi.
Bunun üzerine öğretmen Veysi Utlu da, öğrenci velisi Erkan Aziz'i affettiğini belirterek, "Asla olmaması ve yaşanmaması gereken bir durum. Biz, bizi darbeden velilerin çocuklarını iyi bir geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Biz beldelerde, ücra köylerde, hatta kimsenin gitmek ve görmek istemediği yerlerde, bir eğitim neferi gibi mücadele veriyoruz. Kimseden bir beklentimiz yok, kimseden ödül ve ya teşekkür de beklemiyoruz. Ancak insan vücudu kutsaldır ve dokunulmazdır düsturundan hareketle, öğretmenlerin de bir birey olduğunu hatırlatarak, öğretmenlere de şiddet uygulanmaması gerekir. Öğrenci velisi madem pişman olmuş, buraya kadar gelmiş, biz de bir aydın olarak velinin özrünü kabul ediyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmadan sonra öğretmen Veysi Utlu ve öğrenci Velisi Erkan Aziz tokalaşarak öpüştü. Öğretmen ve öğrenci velisinin barışıp öpüşmesi, okul bahçesindeki öğrenciler ve öğretmenler tarafından alkışlandı.