SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi binası çürük raporu alınca öğrenciler Hürriyet İlköğretim Okulu'na aktarıldı. O okuldaki öğrenciler ise başka bir ortaokula kaydırılarak ikili eğitim verilmeye başlandı. Ancak ikili eğitimde öğrencilerin karanlıkta okuldan çıkması velilerin tepkisine neden oldu.
İlçe merkezindeki Taşköprü Mahallesi'nde bulunan Suşehri İmam Hatip Lisesi binası'na Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede çürük raporu verildi. Bu nedenle İmam Hatip Lisesi öğrencileri yeni eğitim yılıyla birlikte Yalnızbağlar Mahallesinde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu'na kaydırıldı. Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri ise hemen bitişiğinde bulunan Atatürk Ortaokulu'na aktarılarak burada ikili eğitime başlandı. Önceleri kendi okullarından 15.00'de çıkan öğrenciler, ikili eğitim nedeniyle 17.40'ta çıkmaya başladı. Havanın kararmasından sonra öğrencilerin okuldan çıkması velileri kızdırdı. Uygulamadan rahatsız olan veliler, bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Akşam saatlerinde dışarıda çocuklarının okuldan çıkmasını bekleyen veliler, çözüm bulunmaması halinde özellikle kış aylarında sorunun büyüyüceğini dile getirdi.
3 OKUL DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKINCA BOŞALTILDI
2011 yılındaki Van depremi sonrasında Kuzey Doğu Anadolu fay hattında bulunan yerlerde depreme dayanıklılık testleri yapıldı. Bu çerçevede Suşehri ilçesinde bulunan Karşıyaka İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi depreme dayanıklılık performansı göstermediğinden dolayı öğrencilerin can güvenliği göz önünde bulundurularak boşaltıldı. Karşıyaka İlköğretim Okulu öğrencileri TOKİ Kösedağ İlköğretim Okulu'na, Kız Meslek Lisesi öğrencileri Çok Programlı Lise'ye, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise Hürriyet İlköğretim Okulu'na kaydırıldı. Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin ise Atatürk Ortaokulu'na kaydırıldığı ve sadece bu okulda ikili öğretime geçildiği belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sıkıntının ortadan kaldırılması için çözüm arayışlarının sürdüğünü ve kısa sürede eski sisteme geçileceğini açıkladı.