HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Züheriye Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde karne heyecanı yaşandı. Kendi eğitim programlarına göre bugün tatile giren öğrencilerin karneleri verildi.
Ülkelerinde iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin eğitim çağındaki çocukları için 2 yıl önce açılan Züheriye Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde ara tatil başladı. Suriye'deki eğitim programına göre eğitimin verildiği merkezde tatil de yine Suriye'nin programına göre yapıldı. İlkokuldan lise çağına kadar 750 öğrencinin eğitim gördüğü Merkezin Müdürü Abdulselam Cellul, öğrencilere Suriyeli 31 gönüllü öğretmenin ders verdiğini söyledi. Cellul, "Ülkemizdeki savaş nedeniyle Reyhanlı'ya yerleştik. Amacımız eğitim- öğretim çağında olan çocuklarımızın Suriye'de gördükleri eğitimden geri kalmamalarını sağlamaktı. Bunu büyük ölçüde başardık. Öğretmenlerimize sadece ev kiralarını vererek katkıda bulunuyoruz" dedi.
Kendilerine Yardımeli Derneği'nin her türlü kırtasiye ve gıda yardımında bulunduğunu belirten Cellul, "Türkiye'de kaldığımız süre içinde her zaman yakın ilgi ve destek gördük. Burada kendimizi evimizde ve güvende hissediyoruz. Yaşadığımız Reyhanlı İlçesi'nde yerel yöneticilerden, halktan destek görüyoruz. Bu nedenle de herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
'EVİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ'
Eğitim öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayan öğrenciler ise aldıkları karnelerle bir haftalık tatile girdi. Karne alan öğrencilerden Abdullah Hamedi, Türkiye'de güven içinde yaşadıklarını, ancak savaşın bir önce sona ermesini evlerine dönmek istediklerini söyledi.