Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) mezuniyet töreni Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan mezuniyet töreninde 2 öğrenci sevgilisine evlilik teklif eti, 77 yaşındaki emekli Tuğgeneral Fazıl Aydınmakina da doktorasını tamamlayıp diplomasını aldı.

Atatürk Stadyumu'nda bu akşam düzenlenen mezuniyet törenine öğrencilerin yanısıra tribünleri dolduran binlerce veli katıldı. 3 bin 400 öğrencinin mezun olduğu törende bazı öğrenciler Soma faciası ve Gezi parkı eylemleriyle ilgili çeşitli pankartlar açtı, dövizler taşıdı. ESOGÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen törende yaptığı konuşmada üniversitelerinin ulusal ve uluslararası ölçekte tanınan, tercih edilen bir saygın üniversite olduğunu söyledi.

EVLİLİK TEKLFİNDE BULUNDULAR

Törende ESOGÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan Servet Atlama'ya sevgilisi Berkay Bakırcı tribünden 'Benimle evlenir misin?' yazılı pankart açtı. Berkay Bakırcı daha sonra stat içerisine gelip Servet Atlama'nın önünde diz çöküp evlilik teklifini yeniledi ve kabul yanıtını alınca da bir yüzük taktı.

ESOGÜ Çevre Teknik Mühendisliği Çevre koruma ve Kontrol Bölümünden mezun olan Rasime Keklik'e de sevgilisi İhsan Ulutaş evlilik teklifinde bulundu. İhsan Ulutaş 'Evet' yanıtını alması üzerine sevgilisi Rasim'e Keklik'e yüzük taktı ve çok mutlu olduğunu söyledi.

EMEKLİ PAŞA DOKTORASINI TAMAMLADI DİPLOMASINI ALDI

Eskişehir'deki 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi'nin eski komutanı, emekli tümgeneral 77 yaşındaki Fazıl Aydınmakina ESOGÜ Makine Mühendisliğinde doktorasını tamamlayarak diplomasını aldı. Halen Eskişehir Sanayi Odası Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) A.Ş.'nin Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fazıl Aydınmakina çok sevinçli oluuğunu belirterek şöyle konuştu:

"1955 yılında Hava Harp Okulu'nda askerlik ile başlayan ve 1957-1964 yılları arasında Amerika Birleşik devletleri Michigan Üniversitesi'nde makine mühendisliği lisans ve mastır eğitimi ile devam eden kariyerimi bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde doktora eğitimi ile sonlandırmış bulunuyorum. Çok sevinçliyim, çok mutluyum. 1991 yılında tuğgeneral rütbesinde iken mühendislik fakültesinde başlayan doktora eğitimimi 24 yıl aradan sonra bugün itibarıyla Osmangazi Üniversitesi'nde tamamlanmış bulunuyorum. Hayatım boyunca daima teknolojinin içerisinde kalmaya yeni teknolojileri takip etmeye özen gösterdim. Bu uğurda öğrenmenin yaşı olmadığını, insanların hangi yaşta olursa olsunlar daha öğrenebilecek çok şeyleri olduğuna bütün kalbimle inandım. İşte benim bu yaşta kariyer kovalamamın nedeni budur."

Atatürk Stadyumu'ndaki törende diplomasını alıp mezun olan öğrenciler topluca keplerini havaya attı. Havai fişek gösterisinin ardından sahne alan sevilen sanatçı Sıla öğrencileri ve tribünleri dolduranları coşturdu.

FOTOĞRAFLI