Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak için gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için yapılan tercihler 17 Temmuz'da sona ermişti.
SÖZLEŞMELİ ATAMA SONUÇLARI 2017

Atama için tercih başvurusu yapan öğretmenler, heyecanla tercih sonuçlarını beklerken, MEB'in yayımladığı takvime göre atama sonuçları 19 Temmuz'da (bugün) 16.30'da http://atama.meb.gov.tr adresinden açıklandı.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
46 BİN 523 ÖĞRETMEN TERCİH YAPMIŞTI

Buna göre, atama tercihinde bulunan öğretmen sayısı 46 bin 523, ataması yapılan öğretmen 20 bin 125, atama yapılan branş sayısı da 90 olarak belirlendi.
EN ÇOK ATAMA SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

Sınıf öğretmenliği, 3 bin 570 öğretmen ile en çok atama yapılan branş oldu. İngilizce branşına 2 bin 193, ilköğretim matematik öğretmenliğine bin 835, okul öncesine bin 720 ve din kültürü ve ahlak bilgisi branşına da bin 245 öğretmen atandı.

1 EYLÜL'DE İŞBAŞI YAPACAKLAR

Öğretmenlerin büyük çoğunluğu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine görevlendirildi. Öğretmenler, 1 Eylül'de göreve başlayacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE KİMLER BAŞVURABİLİR?

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
1.2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),
1.3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,
1.4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,
1.5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
1.6. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,
1.7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
1.8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.