Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmen alımı hakkında kontenjan dağılımını ve atama takvimini paylaştı.
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BAŞI ÇEKİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinden yapılan açıkalamaya göre, 20 bin 127 öğretemene ihtiyaç duyulacak. Öğretmen ataması rakamları şöyle;
Sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak olan bölümlerin kontenjanları, Sınıf öğretmenliği: 3 bin 570, İngilizce öğretmenliği: 2 bin 193, Din Kültürü öğretmenliği: 2 bin 143, Türkçe öğretmenliği: bin 140, Okul öncesi öğretmenliği: bin 720, Fen ve Teknoloji öğretmenliği: bin 3, Matematik öğretmenliği: bin 835 olarak açıklandı.
Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanlarında 2016 KPSS'de KPSSP121 puan türünden, diğer alanlarda ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzeri puan alan sözleşmeli öğretmen adayları 15 - 21 Mart 017 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Adaylar, sözlü sınav başvurusu "http://mebbis.meb.gov.tr" ve "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden elektronik ortamda yapabilecek ve başvurularının ardından karşısına çıkan "Elektronik Başvuru Formu"nun bir çıktısını, şahsen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylatacak.