Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta 20113- 2014 eğitim- öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Cebeci İlkokulu'nda öğrencilerin karnelerini Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı dağıttı.
Sivas'ta 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle kent merkezindeki Cebeci İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar katıldı. Burada ana sınıfı öğrencilerinin karnelerini dağıtan Vali Vekili Ömer Kalaylı, minik öğrencilere yaz boyu dinlenmelerini tavsiye etti. Otomobil çarpması sonucu sağ bacağı kırılan 6 yaşındaki Hilal Sarıkaya karnesini alçılı bacağıyla aldı. Vali Yardımcısı Kalaylı daha sonra okulun 1-A sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıtarak birlikte fotoğraf çektirdi.
Öğrenci velilerine de uyarılarda bulunan Vali Yardımcısı Kalaylı, il genelinde 125 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirterek, "Eğitim-öğretim yılı boyunca canla başla çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Burada özellikle velilere seslenmek istiyorum. Nasıl ki her başarıdan kendimize bir pay çıkarabiliyorsak, öğrencinin başarısızlığından da kendimize bir pay çıkarmamız lazım. Gün, bunu değerlendirme zamanı. Gün, hiçbir zaman çocuklarımızı azarlama ve onları incitme zamanı değil. Biz onları azarlayarak gelecek için heveslerini kırabiliriz. İyi bir şekilde özeleştiri yapmamız lazım. Çocuklar üzerinde empati kurmamız lazım, kendimizi onların yerine koymamız lazım. Çocuklarımızı sonraki yıla en iyi şekilde hazırlamalıyız" diye konuştu. Karnelerini alan öğrenciler ise büyük sevinç yaşadı.

FOTOĞRAFLI