SİNOP Üniversitesi öğrencileri, yaşadıkları ulaşım sorununa dikkat çekmek amacıyla Rektörlük binası önünde eylem yaptı.
Sinop Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 200 öğrenci, uzun süredir devam eden ulaşım sorunlarına dair seslerini duyurmak için Rektörlük binası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. 'Rektör nerede göremiyoruz, servis burada binemiyoruz' yazılı pankart açan öğrenciler, okullarına ulaşmak için kullandıkları dolmuşların yetersiz ve fiyatların yüksek olduğunu belirterek, üniversite yönetiminin ulaşım sorununun muhatabı olmaktan kaçtığını ve öğrencilerin taleplerinin gözardı edildiğini öne sürerek, duruma tepki gösterdi.
Etkili olan kar yağışa rağmen, yaklaşık bir saat boyunca rektörlük önünde 'Ulaşım hakkımız engellenemez' diye slogan atan öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Recep Bircan’dan üniversite personeli için tahsis edilen aracın personel taşındıktan sonra öğrenciler için de kullanılmasını istedi. Kendilerinin ulaşım sorunu yaşadıklarını belirten öğrenciler adına açıklama yapan Özkan Kalfa, "Sinop’taki ulaşım aksaklıkları sorun yumağı olarak büyümekte. Yaşanan ulaşım sıkıntıları ve dolmuş ücretlerinin yüksek olması sebebi ile okullarımıza ulaşmak için çeşitli riskleri olan alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyoruz. Üniversitede mevcut olan ve sadece kamu çalışanlarını sabah ve akşam servis ettikten sonra üniversitenin otoparkına çekilen araçlarla öğrencileri okullara taşıması ile servis sorunumuz çözülebilir" dedi.
Ardından öğrenciler Sinop Üniversite Rektörü Prof.Dr. Recep Bircan ile görüşmek istedi. Prof.Dr. Bircan’ın görüşmeye gelmemesi üzerine öğrenciler, rektör kendileri ile görüşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Bir saatlik eylemin sonunda Rektör Prof.Dr. Bircan eylem alanına gelerek öğrencilerle konuştu. Öğrencilerin ulaşım problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirterek, sorunu yetkililerle görüşerek bir çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi. Daha sonra grup olaysız dağıldı.