Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav güvenliği için bu yıl olağanüstü tedbirler aldı. Soruların çaınma ihtimaline karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) işbirliği yapıldı.

Soruların basım aşamasından sınav gününe kadar güvenlik, protokol gereği TSK tarafından sağlanacak. Soruların hazırlandığı Ankara Gölbaşı Ballıkpınar Kampusu'nda sınav evrakının basım aşaması olan kapalı devre süresince 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi. Bu yıl ilk kez Ermeni okullarındaki öğrenciler için özel din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı hazırlandı. 

GPS'LE TAKİP

Sınav sorularının sevkiyatında kullanılan kamyonların kapıları, sınav merkezlerindeki sınav kutuları, muhafaza odalarının güvenliği de emniyet ile jandarma güçlerinin 24 saat esasına dayalı nöbet tutmasıyla sağlanacak. Sınav evrakının sınav merkezine güvenli dönüşü için de gerekli tedbirler alınacak. Tüm araçlar gidiş ve dönüşlerinde GPS ile sürekli takip edilecek. Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında, Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. 

ERMENİLER MUAF

Bu yıl ilk kez Ermeni okullarında eğitim gören 218 öğrenciye, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca onaylanan müfredat ve kazanımlar kapsamında kendi din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınav yapılacak. 42 öğrenci de Musevilere yönelik ayrı bir müfredat içinde din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından sınava girecek. 572 öğrenci de din kültürü ve ahlak bilgisi testinden muaf tutulacak.